For years our client had wanted to open up the kitchen to the family room and create one large great room. 

We did the space planning and construction drawings to be submitted for permits, along with the engineer's structural information, for approval of the changes. Our client wanted to remove barriers such as closets and a hallway in order to create this open space. This Quartzite slab fit their  large island to allow for the counter top to be one piece. It satisfied the client's desire for color without being too bold.

Our client wanted a bright, beach feeling kitchen with lighter colors, while avoiding the use of all white.

We used engineered quartz counter tops and light grey wood-look tile flooring to accent the white and grey cabinets. On the back splash, we used hexagon carerra marble to accent larger pieces and a print wall covering. We were able to re purpose appliances that were purchased just a couple of years ago, saving the client money.  


For the 2010 Pasadena Showcase House of Design we designed 3 rooms in  a Pasadena mansion built in 1926, known as Craven's Estate

For many years this property has been the home of the American Red Cross Pasadena Office. The estate's architect was inspired by French castles and chateaus, hence the ornate architectural details which we worked to accentuate.  The space did not allow any remodeling/construction, so we added fixtures to create a bathroom, dressing room and closet. We designed a vanity, brought in Swarovski crystal chandeliers and light fixtures, silk draperies, a  upholstered ottoman, silver accessories and more. Turning the three rooms into those that one might find in a French chateau of the time.
 

Remodeled Bedroom and newly created Bathroom for Pasadena Showcase.

We re designed the existing bedroom and created a new bathroom and walk-in closet in a portion of the unfinished basement of this home. We did the space planning for the area we were asked to create and designed the three spaces.  In the bedroom, we constructed a half wall to help separate the bedroom from the bathroom doorway and create an anchor spot for the king size bed. We designed the floor plan for the bathroom in just one afternoon! 

 The Client wanted a workable yet economical full kitchen incorporated into this 400sq. ft.  space in the Heart of San Francisco's Financial District 

We designed this space for her with IKEA for cabinetry and countertop, and had IKEA installers do the installation. We feel it's best to go with the manufacturer for installation when available, as they are better suited to remedy problems should they occur! Overall this project was a great success. Our client is very happy with this tiny yet fully-functional space

We do space planning for our clients, and often have several choices of floor plan designs from which the client can select

This home had a dated kitchen, with a laundry room and service porch connected, but with separating walls and doors. We removed the walls, added support structures, and opened up the three rooms into one large, very functional and attractive space!

After 25 years of living in this Pasadena town home we wanted to update the two major bathrooms and kitchen from what the builder had originally provided.


This kitchen was opened up to the dining room by removing the partial wall separating them.  It was enlarged by moving the sliding glass door wall out 5 feet and the portion of the wall with the window connecting to it was pushed out by 4 feet.

Our client wanted the grey perimeter counter top material as you see here.   We balanced it with the lightly mottled white solid surface counter top material on the island and peninsula. We chose the very pale grey subway tile for the majority of the backsplash.  As an accent we went with the stacked Calcutta marble that covers the entire wall over the range.

This family now has room for their friends to gather in the kitchen for the many parties they like to have!

Our client had 4 separate rooms in this space - living room, dining room, family room and kitchen.  There were 8 ft. high ceilings.  The client could get into the attic and always envisioned the ceiling being opened up to the roof line.  We designed this space to make the four rooms into one by removing the walls, adding supports and raised the ceiling.  The fireplace fascia was redesigned, doors were changed, clerestory windows were added.  They finally had the home of their dreams!